LCHF-hamburgerbröd

Middagen behöver inte alltid vara så komplicerad. Med lite ”planing” kan det enkla bli en god och mättande middag med hela familjen. Gjorde lite tjockare hamburgare av nötförs och ett nytt hamburgerbröd som finns på en webbkompis sida Ryskadockor. Dessa bröd är gluten och mjerifria, jättegoda! 

Gissa om det blev många mmmmmmm runt matbordet. Elias vände och vred på sin burgare och undrade VAD det var som gjorde den så god 🙂

Till 8st bröd behöver du:
6 ägg
0,5 dl majonnäs
1 dl vatten
halva paket ost Saganaki från Fontana, gjord på får- och getmjölk
(jag hittade inte denna ost i vår affär, men Lana sa att det även funkar med Halloumi)
3 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötmjöl
1 msk pofiber
1 dl sesamfrön plus lite till att strö över bröder
2 tsk fiberhusk
1 tsk bikarbonat
1 tsk vinäger
1 tsk salt

Hamburgarbröd 1Hamburgarbröd 2

Hamburgarbröd 3

Så här gör du:
1. Riv osten.
2. Vispa ägg fluffigt. Tillsätt majonnäs, vatten, riven ost och vinäger. Bland väl.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan bunke. 
4. Tillsätt mjölblandningen till ägg- och ostsmeten. Blanda väl.
5. Låt stå och svälla ca 10 minuter.
6. Klicka ut smeten i 8 ”högar”. Forma ”högarna” med blöta händer till runda bröd.
7. Pensla varje bröd med lite rapsolja. Strö på sesamfrön.
8. In i mitten av ugnen på 200 grader i ca 25 min.

LCHF hamburgare med brödTill detta fixade jag även egengjord majonnäs enligt Lanas recept. Vill du prova att göra majonnäs hittar
du receptet här. Det är inte så svårt som jag först trodde att fixa majonnäs, testa!

 

4 thoughts on “LCHF-hamburgerbröd

  1. Så glad jag blir att hamburgarebröd blev goda och alla i familjen tyckte om dem! 🙂
    Och visst är det enkelt att göra egen majonnäs! 🙂
    Ha en underbar kväll!
    Kramar!
    //Lana

Tack för din kommentar!