Choklad och mazarinkaka

Ibland vill jag också ha något gott, utan att få ont i magen.
Den här kakan bakade jag, delade upp i portionsbitar, frös in.
Funkar jättebra att tina upp en då och då 🙂

Till 12-14 bitar.

Mazarinbotten
200 gr mandel/mjöl
några droppar bittermandel, eller 3 st bittermandlar
3 msk sötrix-flor och ½ krm stevia
3-4 msk vispgrädde
150 gr mjukt osaltat smör
3 ägg
3 msk kokosnötsmjöl

Chokladdelen
150 gr smält osaltat smör
3 msk sötrix-flor och 1/4 krm stevia
4 ägg
1 dl vispgrädde
1½ dl kokosnötsmjöl
6 msk kakao
½ tsk vaniljpulver
Kakaonibs (uteslöt jag)

Choklad och mazarinkaka

Så här gör du Mazarinbotten:
Häll den malda mandeln/mandelmjölet tillsammans med sötning i en matberedare och
pulskör några minuter.
Tillsätt en matsked grädde i taget tills du får en mandelmassekonsistens.
Låt madelmassan vara kvar i matberedaren, lägg i smöret och kör.
Tillsätt ett ägg i taget och pulskör till en jämn smet.
Rör sedan i mjölet för hand.
Bred ut smeten i en springform ca 21-24 cm i diameter.
Se till att smeten kommer ut i kanterna.

Så här gör du chokladdelen:
Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och sötning pösigt och tillsätt grädden och smöret.
Blanda kokosnötsmjölet med kakao och vaniljpulver i en bunke och rör
sedan ner blandningen i smeten.
Rör till en jämn smet.

Bred ut chokladsmeten över mazarinsmeten och strö ev. över kakaonibs om du vill ha det.
Grädda i 175 grader i ca 20 minuter.

Receptet har jag fått från Mariann Anderssons bok Baka med LCHF.

6 thoughts on “Choklad och mazarinkaka

    1. 🙂 Ja, alltid roligt att fresta med en god kaka 🙂 Kommer att prova lite mer bakning framöver med LCHF-recept.

      Ha en bra dag du med!
      Kramizar!

    1. Ja den är faktiskt väldigt god!

      Ska baka något från din sida framöver till sonens födelsedag.
      Ha en trevlig helg!
      Kramizar!

  1. Mmm…smarrigt! Jag sparar receptet och ska baka det anpassat mejerifritt! 🙂
    Ha en toppen kväll och grattis på kvinnodagen!
    Kram kram
    //Lana

Tack för din kommentar!