Ugnspannkaka

Det här är ett recept som vi gör lite då och då. Smidigt och lättfixat.

4-6 portioner
Du behöver:
8 st ägg
2-3 paket bacon, eller kassler om du fördrar det
1 1/2 dl vispgrädde
50 gr smör
250 gr keso naturell
150 gr fet mild ost (gräddost) som du tärnar

Så här gör du:
Fördela smör och bacon eller kasslern i långpanna eller en ugnsfast form.
Stek i ugnen tills du tycker att köttet har fått fin färg eller knaprighet.
Vispa ägg och grädde och tillsätt sedan keso.
Det räcker att du bara rör om så att keson fördelar sig lite, inte mer.

Ugnspannkaka1

Häll äggstanningen över baconen och fördela sedan osttärningarna över/i smeten.
In i ugnen på ca 250 grader i kanske 25 minuter tills pannkakan har fått fin gyllenbrun färg.
Låt gärna pannkakan stå några minuter på bordet och svalna en aning då den både
lossnar lättare och du slipper att få brännblåsor i munnen.

ugnspannkaka2

Har för mig att jag från början har hittat receptet hos Dr Dahlkvist/Airam.

8 thoughts on “Ugnspannkaka

  1. Lite festligt för Victor frågade om vi inte kan ha ugnspannkaka någon dag och då kommer jag att testa detta recept.

    Sv; Jag frågade Zion om jag fick låna peruken men nope det fick jag inte…hhehe. Kanske, kanske skule han fått några paket till 🙂

    Kramar

    1. Hoppas att ni gillar pannkakan, smaken kan ju skilja sig lite från den traditionella.

      Klart att inte Zion lånar ut delar av Pippi, han är väl rädd om sina saker 🙂

      Kramizar!

Tack för din kommentar!