Brownies

Du behöver:
100gr creme cheese
½ tsk vaniljpulver
3/4 dl kakao
3 msk sötrix-flor och ½ krm Stevia
150 gr mjukt osaltat smör
1 dl vispgrädde
5 ägg
1½ dl kokosnötsmjöl
1 tsk bakpulver
1½ dl hackade valnötter/pekannötter

Brownies

Så här gör du:
Vispa ihop cream cheese, vaniljpulver, kakao och sötning.
Tillsätt sedan det mjuka smöret lite i taget.
Vispa i grädden och sedan ett ägg i taget.
Vispa noga.

Klä botten på en ugnsfast form ca 15×23 cm med bakplåtspapper.
Bred ut smeten i formen.
Grädda i 175 grader 10-15 minuter.
Vakta kakan noga för det är viktigt att den dallrar ca 3 cm från kanten och
in mot mitten (det tycker jag var lite marigt)
Ta ut kakan och låt svalna.

Slå in kakan i plastfolie eller i en plastpåse.
Låt vila över natten i kylskåp. OBS! viktigt att inte hoppa över detta moment.
Skär upp kakan när den är kall.

BrowniesJust den här bakelsen serverade jag till Elias 15 år och han tyckte den var jättegod.
Det var han som önskade att jag skulle prova baka dessa brownies som är ett recept från
Mariann Anderssons Baka med LCHF bok.

Skar upp kakan och frös in den i portionsbitar.

8 thoughts on “Brownies

  1. Den där browniesen ser helt himmelskt god ut!!! Jag måste komma till dig och fika dessa läckerheter.
    :
    Ha en fin Alla hjärtans dag imorgon vännen! Kramar

  2. De är juh så otroligt goda! jag gillar att kalla det Kärleksmums, men de kanske inte är samma ingredienser, iaf inte kocksmjölk och de där 🙂 Hälsa familjen!

    1. Dessa är lite annorlunda då det inte är varken vetemjöl eller socker i, men goda är de 🙂

      Ha en bra dag Edvin!
      Hälsa du också!

    1. Haha Cicci 🙂 du är ju för rolig du!

      Inte alls lika söt som vanliga. Dessutom tycker jag att det är omöjligt att överäta dessa för en bit är mer än nog 🙂
      Tycker att det är jättekul att du intresserar dig för LCHF – go for it!

Tack för din kommentar!