LCHF Bounty

Har börjat att kolla lite mer på just godsaker som man kan göra med LCHF
p.g.a. att kunna erbjuda tonåringarna ett annat alternativ till lördagsgott.
Elias säger att de här t.o.m. är godare än de i affären.
De går jättebra att frysa och sedan plocka upp några åt gången 🙂

Du behöver:
2½ dl fet kokosmjölk
1 + 2 dl kokosflingor
1 dl kokosfett med kokossmak
1 krm vanliljpulver
½ krm salt
1 msk honung eller lite Stevia
100 gr mörk choklad, minst 70% kakaohalt

Så här gör du:
Blanda allt i en kastrull förutom sötningen, 2 dl av de 3 dl koksoflingorna och chokladen.
Koka upp och låt puttra på svag värme i ca. 15 minuter.
Låt svalna och tillsätt sedan sötningen.
Rör ner resterande av kokosflingorna.
Ställ i kylen att stelna några timmar.
Forma antingen till små ägg och tryck till med en gaffel, eller
rulla små bollar – vad du tycker blir bäst.
Låt stelna i kylen.

Smält chokladen.
Doppa kokosbitarna i chokladen och låt rinna av.
Ställ i kylen tills chokladen har stelnat.
Förvara i kylen eller frysen med smörpapper mellan lagren.

LCHF Bounty

LCHF BountyJag tycker att det här är ett bra alternativ till lördagsgodis.
Inte heller så många special-ingredienser, det gillar jag.

Receptet kommer från Anna Halléns bok LCHF för familjen.

6 thoughts on “LCHF Bounty

  1. Har också gjort de här godingarna! 🙂 Såååå gott! Verkligen, mycket godare än vanliga bountis! 🙂
    Ha en toppen måndag!
    Kramar!
    //Lana

    1. Smidigt att fixa till också, så vet jag vad de innehåller.

      Ha en trevlig helg Lana!

      Måndag? Tror du skoja lite med mig 🙂
      Kramizar!

    1. Javisst är det supergott. Får försöka att bara äta en då och då, annars är det lätt att mitt sockersug kör igång igen 🙁

      Kramizar!

  2. Slurp… 😀

    Glömde ju fråga dig härromdagen ang torsken – mandelmjöl… Har sett att det finns att köpa på stormarknaden eller funkar det lika bra att riva mandel i kvarnen själv?

    1. 🙂 Det är jättegott!
      Om du river mandel själv så får du kanske lite grövre än själva mjölet, men jag tror inte att det spelar någon roll till just denna maträtt.
      Prova du att riva själv. Hittade mandelmjöl från Risenta på Konsum om du ändå vill prova 🙂

      Lycka till!
      Kramizar!

Tack för din kommentar!