Mandelfisk på färsk Torskryggfilé

Det skulle bli fisk till middag en dag i förra veckan.
Däremot ville jag inte göra ett recept som jag redan hade provat innan, utan något nytt
på matbordet skulle det bli.
Hittade detta jättegoda recept på Erikas blogg .
Utanför affären hittar jag just denna dag (turdag) fiskbilen och inhandlar
3st  färska ryggfileér av Torsk – mumma!

Du behöver:
600-800 g vit fiskfilé
1,5 dl mandelmjöl
1-1,5 dl vispgrädde
1-1,5 dl sötmandel
50-75 gr smör
salt
peppar
saften av ½  citron (ekologisk)

Så här gör du:
Hacka mandlarna grovt.
Lägg fisken i en ugnsfast form och krydda båda sidor.
Smält smöret och blanda ner mandelmjölet, grädden och hälften av
mandelhacket i det smälta smöret.
Bred ut mandelröran över fisken och strö över resterande mandelhack.
Krama ur en halv citron över fisken.
In i ugn på 200 grader i ca 20-25 minuter eller tills fisken är klar.

Torskryggfilé och broccoli Mandelfisk2

Den färska broccolin ångkokte jag i några få minuter i mindre buketter.
Salt, smör och gräddost fick smälta ner så där
härligt över broccolin.

8 thoughts on “Mandelfisk på färsk Torskryggfilé

  1. Proppmätt å magen står rätt ut (ja, liiiite mer än vanligt 😉 )!!
    Var smarrigt som bara den på första försöket å är absoult inte sista gången det serveras i Ö´gårn…

    1. Åååååååå vad roligt Cicci!!!
      Ja att du gillade mandelfisken menar jag då alltså. Kunde du tvinga i pojkarna en liten smakbit också, eller hur gick det?

      Kramizar!

      1. Allt ”försvann” 🙂
        Lilleman fick en egen utan mandeln å även hans form var helt barskrapad…

  2. Färsk fisk är så gott och det fullkomligt smälter i munnen! Vilken dag kommer fiskbilen till byn?
    Bästaste kramar:)

Tack för din kommentar!