Blåbärspannacotta

Den här pannacottan tycker jag är frisk och god.

Du behöver:
2 st gelatinblad
2 dl blåbär
1 msk pressad citron
3 dl vispgrädde

Blåbär och vispad grädde till garnering

Blåbärspannacotta
Så här gör du:
Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i ca 5 min.
Koka upp blåbären med citronsaften och låt puttra någon minut.
Mosa sedan bären lite grovt i kastrullen.
Koka upp grädden i en annan kastrull och ta sedan av från värmen.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma grädden, tillsätt sedan blåbärsröran.

Fyll upp i passande glas och ställ i kylen några timmar.
Garnera med grädde och blåbär innan servering.

Receptet har jag hittat i Anna Halléns bok LCHF för familjen.

2 thoughts on “Blåbärspannacotta

  1. Mmm…gott, gott!
    Jag har också gjort pannacotta från den boken, fast med kokosgrädde! 🙂 Det var jättegott!
    Ha en toppen fredag!
    Kram kram
    //Lana

    1. Mmm låter gott, jag älskar kokos. Däremot gillar inte min andra äkta hälft det alls. Brukar få prova kokossmaker tillsammans med
      en av sönerna istället.

      Kramizar!

Tack för din kommentar!