Den här pannacottan tycker jag är frisk och god.
Du behöver:
2 st gelatinblad
2 dl blåbär
1 msk pressad citron
3 dl vispgrädde
Blåbär och vispad grädde till garnering
Så här gör du:
Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i ca 5 min.
Koka upp blåbären med citronsaften och låt puttra någon minut.
Mosa sedan bären lite grovt i kastrullen.
Koka upp grädden i en annan kastrull och ta sedan av från värmen.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma grädden, tillsätt sedan blåbärsröran.
Fyll upp i passande glas och ställ i kylen några timmar.
Garnera med grädde och blåbär innan servering.
Receptet har jag hittat i Anna Halléns bok LCHF för familjen.
Mmm…gott, gott!
Jag har också gjort pannacotta från den boken, fast med kokosgrädde! 🙂 Det var jättegott!
Ha en toppen fredag!
Kram kram
//Lana
Mmm låter gott, jag älskar kokos. Däremot gillar inte min andra äkta hälft det alls. Brukar få prova kokossmaker tillsammans med
en av sönerna istället.
Kramizar!