Fläskfilé med en smak av Italien

Till 4 personer behöver du på ett ungefär:

2 st fläskfiléer
1 ask körsbärstomater
100-150 gr färska champinjoner
grovhackad basilika efter tycke och smak
200 gr mozzarella (i vatten) eller riven mozzarella
1-2 st vitlöksklyftor
färsk timjan

Bryn filéerna i smör och krydda.
In i ugnen på 150 grader.
Ta ut dem när de har en innetemperatur på 65 grader och rulla in dem i folie.

Dela tomater och champinjoner.
Stek champinjonerna tillsammans med hackad vitlök, basilika och tomaterna.
Smaksätt med kryddor.

Fläskfilé i ugn med riven mozzarellaSkiva köttet och lägg upp på ett ugnsäkert fat.
Strö över röran av tomat och champinjoner.
Strö över rejält med färsk timjan.
Toppa med skivad eller riven mozzarella.

In i ugnen på 225 grader i ca 15  minuter.
När jag använder färsk mozzarella i vatten så låter jag osten bara smälta lite grann i ugnen,
annars blir osten vattnig och rinner iväg.
Serveras med en god sallad, sås och rättikagratäng.

Fläskfilé i ugn med färsk mozzarella

Ett ”nygammalt” recept som jag har hämtat över från min gamla blogg.

 

4 thoughts on “Fläskfilé med en smak av Italien

  1. Oh, vad smaskigt! Och så enkelt att göra! Det måste jag spara och göra till något festligt tillfälle!
    Ha en toppen måndag!
    kram kram
    //Lana

Tack för din kommentar!