Hamburgerbröd

 Ok, hamburgare kanske inte är den mest glamorösa middagen man kan tänka sig,
men mat är det, och gott är det också, och kanske lite underskattat.

Till hamburgarna använde jag nötkött (från en lokal uppfödare), ägg, grädde, salt och peppar.

Till Hamburgerbrödet behöver du:

6st ägg som delas med vitorna och gulorna var för sig, i var sin bunke.
1 msk fiberhusk (finns i mataffärer eller hos hälsokost)
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
200gr naturell Philadelphiaost
6 msk krossade linfrön
Sesamfrö

Så här gör du hamburgarbrödet:

Börja med att vispa äggvitorna riktigt hårda, minst 5 minuter.
Desto noggrannare man är med detta, desto bättre resultat blir det på det färdiga brödet senare.
Sedan vispar du gulorna i en annan bunke, lika länge så att det blir krämigt gult.
 Tillsätt philadelphia, salt, och fiberhusk i gulorna och vispar detta slätt.
Därefter blandar du ner linfrön med bakpulvret i gulorna.
Sedan vänder du försiktigt ner de hårt vispade vitorna i gulorna/ost-smeten med en slickepott.
Vispa INTE!
Låt smeten vila i ca 10 minuter för att fiberhusken ska få en chans att svälla lite.
Klicka ut  ca. 8-10 st runda bröd på bakplåtspapper, strö på lite sesamfrö
och skicka in dem i ugnen på 200 grader  i ca 15 minuter.
Receptet kommer från Doktor Dahlqvist & Airams LCHF-kokbok.

 

Har även en god dressing till hamburgarna, recept kommer på detta inom kort.

4 thoughts on “Hamburgerbröd

  1. Mmm…gott med hemmagjord hamburgare och så bröd som man kan äta med gott smavete! 🙂
    ha en toppen tisdag!
    kram
    //Lana

  2. Å det låter supergott! Och jag som gillar mojset mest längtar efter dressingen! Kraaam!!

Tack för din kommentar!