Shepherd´s Pie

Lite förenklat är det köttfärs med ett täcke av blomkålsmos och ost.
Gott, och mättande!
Mina mått är inte så exakta utan det gör inget om det blir lite mer eller mindre av något.

Till 6-8 personer behöver du:

700 gr nötfärs
2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
500 gr krossade tomater
2 msk aivar relish
1/2- 1 köttbuljongtärning
2 lagerblad
1 burk konserverade skivade champinjoner
1 dl hackade färska örter som basilika, persilja, oregano, eller frysta kryddor.
salt och peppar

Till moset behöver du:
1-2 blomkålshuvuden
25 g smör
1-2 msk vispgrädde
3 msk philadelphiaost
peppar och salt
salt
2 dl riven ost

Så här gör du:

Sätt ugnen på 225 grader.
Bryn lök och färs på stekpannan.
Tillsätt fint hackad vitlök, tomatkross, aivar relish, buljongtärning och lagerblad.
Låt puttra i 15 minuter.

 Skär blomkålen i mindre buketter och koka i lättsaltat vatten.
Häll bort vattnet och låt rinna av ordentligt.
Mixa blomkålen, smöret och grädden i en kastrull.
Tillsätt philadelphiaosten och rör runt.
Salt och pepparTillsätt svamp och örter till köttfärsröran.
Lägg köttfärsröran i botten på en ugnsfast form. Täck med moset. Strö över den rivna osten.

 Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills osten har fått fin gyllene färg.
Grundreceptet hittade jag här men har ändrat på några ingredienser och mängd
så att det passar mig och min familj.

 

 

One thought on “Shepherd´s Pie

Tack för din kommentar!