Med en viss oro öppnade jag kylen idag för att se vad jag kunde hitta på med
mina kycklingfiléer som jag hade lagt ut ur frysen.
Ville inte iväg och handla utan hoppades på att det liksom skulle lösa sig mer eller mindre själv.
Jomen, det gick att få ihop en middag till slut när jag hittade vitkålen också i kylen.
Det blev ”smidig och smarrig kycklingfilé” med coleslaw.
Måtten i receptet är på ett ungefär så ta lite som du tycker.
Du behöver:
kycklingfiléer
3-4 dl creame fraiche
2 dl grädde
0,5-1 dl soya
1 burk champinjoner
1 tsk sambal oelek
1-2 tsk hackad frusen chili
riven ost
Så här gör du:
Dela filéerna en gång på längden, stek dem hastigt och lätt på stekpannan.
Krydda med salt och peppar.
Rör under tiden ihop creme fraiche, grädde, sambal oelek, soya och chili.
Min sås ser ut så här!
Lägg filéerna och champinjonerna i en långpannan.
Kolla in min fina ugnsform från OBH Nordica.
Slå på såsen över kycklingen och strö på riven ost som du gillar.
Jag tog en sorts gratängost.
In i ugnen på ca 200grader tills kycklingen är väl genomstekt och såsen
har blivit krämig och fått fin färg.
Jag körde nog i 40 minuter och det blev såååå krämigt och gott.
Till detta blev det då idag en stor skål med cole-slaw.
Kycklingen är smidigt att laga, sköter sig i ugnen och coleslaw fixar man ju också på några minuter.
Det här receptet ska jag testa! Kyckling är det enda kött som jag äter.
Vad tycker du om dina formar från OBH Nordica?
Kramar
Jag älskar mina formar, de och stekpannan var ett riktigt bra köp!
Kramizar!
Härligt att kunna rensa kylen och laga en god mat! 🙂
Är du nöjd med gratängformarna? Funderar också på att köpa sådana! 🙂
kram kram
//Lana