Mustig fisksoppa

Idag blev det en mustig fisksoppa.
Jag är egentligen ingen soppgillare, men jodå, den här gillar jag jättemycket.
Receptet är ett ”ihopa-plock” som kanske är ett hemmagjort eller småländskt uttryck.

Detta recept används flitigt i vår familj. Ett enkelt och ganska smidigt recept.

Jag vill ha min soppa ganska så tjock, så därför blir det rejält med fisk i den.
Vill du hellre ha lite mer lös soppa, ja då tar du helt enkelt lite mindre fisk eller mer tomater.

Du behöver:
400 gr torskblock eller liknande
3 st lax-filéer (ca 350gr)
skalade räkor efter tycke och smak
1 st ask/burk krossade tomater
2 paprikor
smör
1 st gul lök
4 dl creme fraiche
fryst hackad chili eller chiliflakes, funkar också bra
salt & peppar
dill

Så här gör du:
Fräs lök och paprika i lite smör.
Häll i de krossade tomaterna och låt detta koka upp eller puttra en liten stund.
Tillsätt creme fraiche och låt puttra en stund till.
Lägg i den lagom tärnade fisken och tillsätt kryddorna.
Låt detta puttra tills fisken är klar
Till sist lägger du i räkorna och låter dem bara bli varma, inte koka dem för då blir de
sega och tråkiga.

Om du vill förbereda soppan, så gör jag ibland,  för att äta en annan dag, så vänta med att tillsätta räkorna tills dess att soppan ska serveras. Koka upp och tillsätt då räkorna innan servering.

En klick creme fraiche på din soppa och både kroppen och själen blir varm.

2 thoughts on “Mustig fisksoppa

  1. Det är så gott med soppa! Vi borde äta det oftare! Precis som jag skrivit i mitt inlägg, vi ryssar äter soppa nästan varje dag… fast jag och min familj gör ju inte det… har blivit försvenskade… 😉
    Ha en toppen kväll!
    Kram kram
    //Lana

    1. Ja vi fick mycket soppa hemma när jag växte upp. Min familj är ju från Tyskland, haha, så jag har nog också blivit försvenskad 🙂
      Men så länge den är kraftig/mustig så går det väl an tycker jag:)

      Ha det bra!
      Kramizar!

Tack för din kommentar!