Fetaostfylld kyklingfilé

Det här blev vi bjudna på när Elias bjöd på fredagsmys igår kväll.
Han fixade själv och jag fick äran att assistera vid snittning av filéerna.

Fetaostfylld kyckingfilé

Receptet är på ett ungefär så här, inte så noga med mängden.


Du behöver:

4st kycklingfileér
2 paket bacon
1 paket fetaost
4-5 dl Creme Fraiche
chili, färsk eller fryst (vi tog fryst)
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
färsk basilika

Så här gör du:

 Snitta filéerna och fyll dem med smulad fetaost.
Krydda och linda in dem i bacon.
Stek dem i smör så att de får en fin gyllenbrun färg.

Lägg sedan filéerna i en ugnsfast form.
Rör ner hackad basilika, några teskedar hackad och fryst chili, och pressad vitlök i Creme Fraichen.
Allt efter tycke och smak, eftersom det beror på hur starkt du vill ha det.

Bred ut röran över filéerna.

In i ugnen på ca 200 grader i ca 40 minuter.
Innan servering strö på resterande fetaost och mer av den hackade basilikan.

Recepet hittade Elias på kokaihop och ändrade efter hur han ville ha det.

4 thoughts on “Fetaostfylld kyklingfilé

  1. Oj, oj oj, vad han är duktig, din Elias! Stolt mamma måste du säkert vara! 🙂
    Ha en toppen kväll!
    Kram kram
    //Lana

    1. Elias är ganska matlagningsintresserad och har alltid varit det sedan han kunde peka och prata:)
      Klart att jag tycker det är roligt att ha honom i köket när han väl vill och är sugen. Datorn lockar lite mer än matlagning just nu 😉

      Kramizar!

  2. Vilken duktig kock du har där hemma! Det lät väldigt smarrigt och det receptet kommer jag snart att testa:)

    Ha ett gott slut på helgen! Kramar

    1. Ja han är en liten inspirationskälla Elias när det gäller recept. Han kommer med förslag på ändringar och maträtter hela tiden.
      Hoppas att du gillar receptet om du provar det. Vi tycker att det hamnar på topplacering 🙂

      Kramizar!

Tack för din kommentar!