Rättikagratäng

 

Jodå, den satt som en smäck den där rättikagratängen.
Jag tackar Johanna för det super goda receptet och delar det vidare till den som kan
tänkas bli sugen.
Smarrigt värre!

Rättikagratäng

  Du behöver:

1 kg rättika
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
5 dl grädde
200 gram philaphiaost
2 dl riven ost

Gör så här:

Börja med att skala och skiva rättikan i tunna skivor.
Koka slantarna i ca 30-40 minuter så att de blir mjuka.

Varva rättika, lökringarna, den hackade/rivna vitlöken med salt och peppar
och lägg i lager i en ugnsfast form.
Blanda ihop grädde, Philadelphiaost och riven ost.
På med detta över gratängen och in i ugnen på 225 grader i ca 1 – 1,5 timme
eller till rättikan har blivit mjuk.
Lägg på folie om gratängen börjar att bli för mörk .

2 thoughts on “Rättikagratäng

    1. Ja ett himla gott recept som passar till det mesta ju!
      Tur att jag äntligen provade och att det smakar så gott!

      Ha det bra!
      Kramizar

Tack för din kommentar!