Musslor la´sommarminnen

 

Musslor är, har jag fått lära mig, ett tema som skapar två läger.
FÖR eller EMOT.
Gissa vilken sida jag företräder – haha!
Musslor är ju så himmelsk gott!

I alla fall så ska jag lägga ut ett av våra varianter på musslor för den som är sugen på att prova.
Det är inte så noga med måtten, utan jag brukar höfta till ungefär så här.
Som förrätt till 4 personer.

Du behöver:
1 nätpåse med musslor
olivolja
2 dl vitt vin
2 gula lökar
2-4 vitlöksklyftor
1 msk konjak
1 knippe färsk persilja
salt & peppar

Så här gör du:
Skölj musslorna, fixa till dem så att de blir rena och fina.
Ta bort dem som är trasiga i skalet och dem som inte stänger sig.
Om en mussla är öppen när du tvättar den, knacka den lätt i diskbänken, och
då ska den sluta sig. Gör den inte det, så bort med den!

Fräs löken utan att den tar färg, i olivoljan, och använd en stor kastrull.

Lägg i musslorna, slå på vinet, lägg på locket i kastrullen.
Koka upp hastigt och låt puttra i ca. 5 minuter tills musslorna har öppnat sig.

I med konjaken, salt, peppar, och till sist rikligt mer persilja.
Rör försiktigt runt med en slev.
Klart att servera!

En brödbit är gott att doppa i den goda buljongen.

När det serveras musslor vid vårt bord finns ALLA familjemedlemmar
på plats UTAN att man behöver säga till. Nästa gång har tonåringarna
bestämt att det måste till 2 nät, då det är så gott.
Håller med!

 

2 thoughts on “Musslor la´sommarminnen

  1. Oh, nu kan jag kommentera som vanligt! 🙂
    Jag har faktiskt aldrig ätit musslor… jag vågar liksom inte… 😉
    Ha en fin kväll vännen!
    Kram

    1. Heeeeeeeeeeeeej!
      Man kan säga att jag har haft TEKNISKA problem och ett tag var jag så nere att jag tänkte lägga ner bloggandet.
      Det är inte lätt att förstå sig på allt i datavärlden, men nu tror jag att jag är på banan igen.
      Är ju som tur är lite envis också 🙂

      Ha en fin kväll du också! Å du, imorgon är det fredag!!

      kramizar!

Tack för din kommentar!