I vår familj måste det bl.a alltid finnas inlagda soltorkade tomater på bordet när vi äter grillat. Men i stället för att köpa färdigt, kan man ju lägga in tomaterna själv och det påminde Lana mig om på hennes blogg.
Så här gjorde jag:
Köpte en påse soltorkade tomater och mina råkade redan vara
smaksatta med Basilika och Oregano.
Jag förkokar tomaterna några minuter
Delar tomaterna på längden, och lägger dem i min glasburk.
Sedan blandar jag Citronolivolja, Balsamvinäger, färsk hackad Basilika, Citronmeliss
saften från ½ citron, 1 grovt hackad vitlöksklyfta, oregano och låter tomaterna blanda sig med detta i glasburken.
Låt stå i ett dygn och rör runt marinaden några gånger.
Det smakade väldans gott och enkelt att göra.
Vilken bra tips! Det här kommer jag att prova snart när jag är tillbaka i byn igen. Hoppas ni hade en jättebra midsommar:))
Kramar
Hoppas att det ska smaka Helena!
Ha det så härligt på Ön nu och slappa ordentligt!!!
Kramizar!
Perfekt! Vilket bra recept! Från och med idag kommer jag att göra bara dina soltorkade tomater! 🙂
ha en underbar dag!
Kram kram
Vad roligt att jag kunde bidra med något, annars är det ju för det mesta tvärt om 🙂
Kramizar!