Hallonmoussetårta

Så tycker en del att man är helt vansinnigt dum som kör LCHF och inte
får äta vad man vill.
Smaka på den här då!
Jag brukar inte direkt fixa en massa sötsaker eller bakverk just därför
att jag inte kan låta bli att äta för mycket, men den här provade jag
för att se om det kan vara något att bjuda på.
Mmmm – den smakade ljuvligt.
Jag ändrade bara lite på receptet, och så här gjorde jag:
Mazarinbotten
200 g mandelmjöl
1-2 tsk Stevrix
3-4 msk grädde
150 g mjukt smör
3 ägg
3 msk kokosnötsmjöl
Mandelmjöl och sötningsmedel körs i matberedare.
Tillsätt sedan en matsked grädde i taget till en lämplig mandelmassekonsistens
och kör runt i matberedaren.
I med smöret och pulskör några gånger.
Tillsätt sedan ett ägg i taget och kör till en jämn smet.
Sedan häller du i mjölet men rör ner det för hand.
Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform ca 24cm i diamter.
Häll i mandelmassan och bred ut väl.
Grädda  i 175 grader ca 20 minuter.
Låt svalna helt i sin form, lossa sedan  pappret och lägg tillbaka  bottnen i formen utan papper.
Hallonmoussen
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5-10 minuter.
Mixa hallonen till puré.
Häll ca 1 dl av purén i en kastrull och värm ordentligt.
Tillsätt grädde och sötningen i kastrullen och blanda väl.
Rör ner gelatinet i den varma hallonmixen.
Blanda sedan ner den varma hollonmixen i den kalla purén.
Häll moussen över tårtbottnen. In i frysen minst 4 timmar.
Ta fram tårtan minst 1 timme före servering, dekorera med hallon och citronmeliss
Gör du tårtan dagen före eller längre så ta fram den och tina sakta i kylen gärna 10-12 timmar.
Eller kan man ta fram den på morgonen om den ska ätas på kvällen och låta den stå några timmar i
rumstemperatur.
Receptet kommer från Mariann Andersons bok ”Baka med LCHF”

2 thoughts on “Hallonmoussetårta

  1. >Mums! Så otroligt god och läskande den ser ut! Vill smaka på en bit nuuu:D
    Ha en go helg! Kramisar =)

  2. >jag säger bara: MUMS! Vad gott det låter och ser läckert ut! Sparar receptet genast till kommande födelsedagsfestligheter! 🙂
    Tack för ett fint recept!
    Kram
    //Lana

Tack för din kommentar!