Italiensk köttfärslimpa – polpettone

>

Köttfärslimpa eller ”polpettone” som det heter på Italienska, det är bra
grejer det!
Den här Italiensk-talande köttfärslimpan slår alla odds och det
får jag medhåll om, från hela familjen.
Så vill du ha lite piff i vardagsmaten, kolla här!
Jag håller mig aldrig till ett recept utan höftar lite hit och dit med
mängden. Men om du vill ha något att gå efter så ser det ut
lite så här:)
500 gr nötfärs
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 dl grädde
1 msk torkad oregano eller basilika
lite salt
1 krm svartpeppar
125gr Mozzarella
1 msk grön pesto (hoppade jag över)
10 svarta oliver skivade (jag tog gröna för dem älskar vi)
50 gr pinjenötter
500 gr cocktailtomater
1 rödlök
1 msk olivolja
50 gr ruculasallad
175 grader
Skala och hacka vitlöken om du vill ha det i .
Blanda ner det i färsen med ägg, grädde örter, salt och peppar.
Skär Mozzarellan i tärningar och blanda med peston.
Smörj en ugnsfast form  med olja och lägg på färsblandningen.
Gör ett snitt i färsen och lägg i Mozzarellan som du har blandad med Peston, samt de skivade oliverna.
Täck över med färs och forma till en limpa.
Strö på pinjenötterna.
Dela tomaterna, skiva löken och lägg detta runt köttfärslimpan.
Ringla över lite olivolja.
In i ugnen ca 25 minuter.
Serveras med Rucolasallad.
Ett glas rött till detta och man kan tala Italienska flytande.

Tack för din kommentar!