Ansjovisrulle

>

Dessvärre så gillar inte alla i familjen den läckra anjovisrullen, så
vi passade på när storebror var iväg på läger.
Det är samma smet och recept som till köttfärsrullen.
Du behöver:
6 st ägg
200 gr Philadelphiaost
salt
bakpulver

Börja med att dela gulorna och vitorna i två olika bunkar. Vispa vitorna hårda med en nypa salt. Det ska vara så hårt vispat så att du kan vända på bunken utan att det trillar ner på golvet.



Vispa sedan gulorna och tillsätt Philadelphia och en gnutta bakpulver.
När detta är gjort tillsätter du gulorna och philadelphian i vitan och vänder ner detta försiktigt. Du får inte vispa då du förstör luftbubblorna i vitan. Vänd ner det med en slickepott.

Efter att ha gjort några sådana här rullar råder jag dig till att smörja bakplåtspappret lite, det hjälper, jag lovar. Häll försiktigt smeten mitt på plåten och bred ut den.

Skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter.

Till fyllningen:
2-3 medelstora lökar
1 ask anjovisfiléer
rikligt med dill
ost
Fräs löken och tillsätt sedan den hackade anjovisen med lite spad.
Låt det puttra någon minut i stekpannan.
Bred ut anjovisen och löken över den färdiga botten.
Klipp över dill och skiva/riv ost och lägg över blandingen.
Rulla ihop rullen och värm den i ugnen på 225 grader i ca 8-10 minuter.
Mumsigt värre med en god sallad, oliver, och ett glass vitt vin.

One thought on “Ansjovisrulle

  1. >Tack vad snällt att du delar med dig av dina reseerfarenheter 🙂 Alla behövs, men det blir en resa utan barn har vi bestämt, sen får vi se vart bär av 🙂

    Kram Penny 😀

Tack för din kommentar!