Ostbröd

Det här är små godingar som jag har hittat i Sten Sture Skaldemans kokbok GI-Noll”.
De är helt underbara att ha som grund för varma-smörgåsar och det funkar också att frysa in dem styckvis. En stor favorit till min helgfrukost och ett bra mellanmål till killarna.

I skidbacken blev det ”smörgås” med smör, ost och gurka.
3 ägg
125 gr avrunnen Keso
2 dl riven ost
ev. kryddor 


Vispa vitorna med lite salt tills de är riktigt styva.
Mosa ihop Keso och äggulorna med elvisp eller en stavmixer.
Rör ner den rivna osten i keson/gulorna med en slickepott.
Krydda eventuellt med salt, peppar, eller bladkryddor.
Vänd försiktig ner vitan i ostsmeten (vispa INTE).

Vill du ha mer ”matigt” bröd kan du blanda i skinka eller bacon.
Klicka ut 8st bröd på två plåtar och tänk på att de flyter ut lite
under själva gräddningen.
In i ugnen på 175 grader i 20 minuter.

2 thoughts on “Ostbröd

    1. Ja så menar jag, 4st per plåt blir lagom till den smeten.
      Hoppas det gick bra för dig med baket och att du gillar dem.

      Kramiz!

Tack för din kommentar!