Det här är små godingar som jag har hittat i Sten Sture Skaldemans kokbok GI-Noll”.
De är helt underbara att ha som grund för varma-smörgåsar och det funkar också att frysa in dem styckvis. En stor favorit till min helgfrukost och ett bra mellanmål till killarna.
I skidbacken blev det ”smörgås” med smör, ost och gurka.
3 ägg
125 gr avrunnen Keso
2 dl riven ost
ev. kryddor
Vispa vitorna med lite salt tills de är riktigt styva.
Mosa ihop Keso och äggulorna med elvisp eller en stavmixer.
Rör ner den rivna osten i keson/gulorna med en slickepott.
Krydda eventuellt med salt, peppar, eller bladkryddor.
Vänd försiktig ner vitan i ostsmeten (vispa INTE).
Vill du ha mer ”matigt” bröd kan du blanda i skinka eller bacon.
Klicka ut 8st bröd på två plåtar och tänk på att de flyter ut lite
under själva gräddningen.
In i ugnen på 175 grader i 20 minuter.
Tjoho! 😀
8st på två plåtar… Betyder det 4 på varje plåt eller?
/ Cicci
Ja så menar jag, 4st per plåt blir lagom till den smeten.
Hoppas det gick bra för dig med baket och att du gillar dem.
Kramiz!