Köttfärslåda med blomkål och broccoli

 

Idag blir det recept på:
Köttfärslåda med blomkål och broccoli.
Du behöver:
1,5kg färs
1-2st lök
2 ägg
1 burk Castello vitlöksost
100gr färska champinjoner
1 dl vipgrädde
1 paket bacon
blomkål och/eller broccoli
kryddor
Ost
Gör så här:
Koka blomkål/broccoli i lättsaltat vatten.
Hacka bacon, lök och svamp och fräs
detta i smör tills det har
fått fin färg.
Blanda färsen med äggen, vispgrädden
och Castellon.
Krydda, men tänk på att baconet i sig är
ganska salt.
Blanda slutligen i lök, svamp och bacon
och blanda väl.
Lägg hälften av färsen i en ugnsfast form.
Fördela sedan den avrunna kokta blomkålen/
broccolin över färsen.
På med resten av färsen över blomkålen/broccolin
så gott det går.
Själv har jag ett ostlager både mellan
och på toppen av färsen, för att
jag tycker om ost så väldans mycket.
In i ugnen på 175 grader i ca 45 minuter.
Av skyn som blir i formen
fixar du lätt en god sås.
Är en ganska smidig middag som
räcker till många. Blir det över, är
det perfekt att frysa ner till
matlådor.

One thought on “Köttfärslåda med blomkål och broccoli

  1. >Har rätt mycket färs i frysen och börjar tröttna på de rätter jag brukar göra. Detta låter väldans gott men det får nästan bli en helg måltid för det tar ett tag att göra och kommer man hem vid halv 5 hinner grabbarna klaga på att de hinner dööööö av hunger innan maten är klar 🙂

    Tack för receptet!
    Kram Eva-Lena

Tack för din kommentar!