Pizza

 

Idag blir det pizza till kvällen.
Ja faktiskt, man kan äta pizza
även på LCHF:vis och den
är god också.

 

Till botten behöver du:
120 gr cream cheese
3-4 ägg
1,8 dl vipgrädde
0,6 dl  Parmesan (eller annan ost som du föredrar)
1 msk pizzakrydda
4,8dl riven ost
Tomatsås:
0,7 burk krossade tomater
Kryddor efter smak
1 grönsaksbuljongtärning
Koka upp och låt svalna lite.
Topping:
Använd det som du gillar att ha på din pizza.
Vi brukar göra hälften köttfärs och
hälfte med skinka och tomat, exempelvis.
På detta strör du sedan riven Mozzarella.
Så här gör du:
175 grader på ugnen.
Klä en långpanna med höga kanter med bakplåtspapper.
Smeten är ganska rinnig.
Vispa samman Cream Sheese och ägg till en jämn smet.
Tillsätt grädden och parmesanosten.
 Vispa ordentligt.
Blanda sedan i resten av osten som ska vara till pizzabotten.
Häll ut smeten på bakplåten och bred ut till en jämn yta.
Grädda i 175 grader i 25-30 minuter tills den har fått
gyllenbrun färg.
Under tiden, koka ihop tomatsåsen och förbered toppingen.
När botten är klar, bred på tomatsåsen och toppingen.
Ställ pizzan i ugnen på 200 grader i ca 5 minuter eller
tills osten har smält.
Låt svalna lite så att inte hela familjen bränner
sina tungor.
En plåt av denna pizza räcker i alla fall till vår familj
med två vuxna och två tonåringar. Tänk på att
den mättar på ett helt annat vis än
vanlig pizza.
En sallad, med fetaost och oliver passar
bra till pizzan.

Tack för din kommentar!